Psyop's Cryptomatte In Fusion

User avatar
SecondMan
Site Admin
Posts: 4095
Joined: Thu Jul 31, 2014 5:31 pm
Answers: 13
Location: Vancouver, Canada
Been thanked: 28 times
Contact:

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#256

Post by SecondMan » Tue Feb 11, 2020 11:29 am

bowserlm wrote:
Tue Feb 11, 2020 11:02 am
Why don't we just have the latest one on there?
Obviously because no one submitted it.

Tags:

User avatar
bowserlm
Fusionista
Posts: 338
Joined: Sat Apr 28, 2018 3:44 pm

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#257

Post by bowserlm » Tue Feb 11, 2020 11:49 am

Consider it submitted! How does one do that?

User avatar
SecondMan
Site Admin
Posts: 4095
Joined: Thu Jul 31, 2014 5:31 pm
Answers: 13
Location: Vancouver, Canada
Been thanked: 28 times
Contact:

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#258

Post by SecondMan » Tue Feb 11, 2020 11:59 am

Read the docs, look at the examples in the Submissions forum - there's an example submission as well. Finally, use Atomizer to at the very least check your Atom, if not build it.

As you pointed out, there's a version of Cryptomatte in Reactor already so you can use it as a template and adjust it where necessary.

User avatar
Kristof
Fusionista
Posts: 682
Joined: Thu Aug 07, 2014 1:30 pm
Answers: 1
Been thanked: 4 times

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#259

Post by Kristof » Tue Feb 11, 2020 1:31 pm

It is known that Crypto glitches in Fu9 and we're still trying to get to the bottom of this problem. I may have something concrete (it is a simple fuse suffering from similar behavior) but this setup works fine in Fu16 (same fuse, same node graph, different host). As I don't use Fu16 in production myself, I can't really replicate the crypto glitches. So I would like to ask other users if they experience glitching when using several cryptomattes in Fu16 standalone. Could somebody please verify this? Thanks in advance!

User avatar
Cedric
Fusioneer
Posts: 51
Joined: Tue Sep 13, 2016 7:26 am
Answers: 1
Location: Ghent

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#260

Post by Cedric » Fri Feb 14, 2020 5:07 am

Hi @bowserlm
bowserlm wrote:
Tue Feb 11, 2020 11:02 am
Perhaps I don't know how to correctly do the Path Map stuff...

The UserData one doesn't seem to be editable, and if I create my own and call it UserData as soon as I close the pref pane and open it again it's gone.

https://share.getcloudapp.com/RBud5l0b
The UserData: you select is the System one. As you see there are three groups of path maps.
System, Defaults and User. I recommend you, for the ease of use, to edit the Defaults UserData path map.
So from the screenshot you sent, this is what it should look like.
  1. UserData:;AllData:;Fusion:;Reactor:Delploy;/SOMEDIRECTORY/Cryptomatte/fusion
Also another way, imho a cleaner way, to set up these path maps is by creating User path maps and mentioning them inside the Defaults.
This is what my personal setup looks like at the moment.

Image
bowserlm wrote:
Tue Feb 11, 2020 11:02 am
Added in 14 minutes 31 seconds:
Also, is there a reason we're several versions behind on the Cryptomatte version on Reactor? Why don't we just have the latest one on there?
As @SecondMan mentioned, these things live separately from one another, so as long as no one reports it, as stated, nothing will happen.
Considering I do not personally use Reactor either, I am not really aware of the versions on there.

Cheers
Cedric

User avatar
Kristof
Fusionista
Posts: 682
Joined: Thu Aug 07, 2014 1:30 pm
Answers: 1
Been thanked: 4 times

Re: Psyop's Cryptomatte In Fusion

#261

Post by Kristof » Wed Feb 19, 2020 7:15 am

Kristof wrote:
Tue Feb 11, 2020 1:31 pm
It is known that Crypto glitches in Fu9 and we're still trying to get to the bottom of this problem. I may have something concrete (it is a simple fuse suffering from similar behavior) but this setup works fine in Fu16 (same fuse, same node graph, different host). As I don't use Fu16 in production myself, I can't really replicate the crypto glitches. So I would like to ask other users if they experience glitching when using several cryptomattes in Fu16 standalone. Could somebody please verify this? Thanks in advance!
A big, big thanks to @Droedel for testing this for me. Tests so far do indicate that Crypto in Fu16 is glitch free and that the bug was squashed (a bug in Fusion and not in the Crypto code). I am pretty confident my assumptions are correct but if @Droedel has new info to share that contradicts this, I'll share it in here. Fingers crossed!