Fu [Fu16b4] Crash when using extremely large image buffer

Moderator: Chad

User avatar
bryanfordney
Fusioneer
Posts: 78
Joined: Tue Jan 29, 2019 1:10 pm
Location: Atlanta, GA
Been thanked: 5 times

[Fu16b4] Crash when using extremely large image buffer

#1

Post by bryanfordney » Thu Jun 13, 2019 7:40 am

Fusion version:

Fusion 16.0 beta 28 build 28

OS and version:

macOS 10.14.5

Additional relevant system info:

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)

Description of the bug:

Fusion crashes when working with extremely large images, whether imported or generated internally. I'm sure the threshold where it crashes hardware dependent. Fusion 9 does not have this problem.

Note that I discovered this problem only when trying to Blur the fairly large (about 16k) image with the clip mode set to Domain. I'm not sure why Domain would use more memory than Frame (seems like its should be the opposite).

Severity (Trivial, Minor, Major, Critical)

Critical

Steps to reproduce:

Create a Background node.
Set its size to something very large (30,000 x 30,000)
Instant crash on my machine.

Please, if possible, provide a Fusion setup to help demonstrate the behaviour, either as an attachment or between [code] tags:

User avatar
SecondMan
Site Admin
Posts: 3416
Joined: Thu Jul 31, 2014 5:31 pm
Answers: 4
Location: Vancouver, Canada
Been thanked: 78 times
Contact:

Re: [Fu16b4] Crash when using extremely large image buffer

#2

Post by SecondMan » Thu Jun 13, 2019 8:17 am

If it works in Fu9 but not in Fu16, my first thought is always GPU.

Try disabling GPU rendering and see if that helps? Not that it makes the bug any less critical...

And for working with very large images in Fusion, here's an interesting read: viewtopic.php?p=19700#p19700